Mascarponés burgonyalepény és gyorsan elkészíthető alma-körte lekvár kardamommal, ánizssal és szegfűszeggel
AVIKO Burgonyalepény 600 g
1 csésze mascarpone
100 g tejszínhab
½ teáskanál citromhéj
1 evőkanál porcukor
1 teáskanál natúr vanília
1 kg alma
1 kg körte
1 evőkanál citromlé
1 teáskanál citromhéj
½ teáskanál őrölt kardamom
½ teáskanál őrölt ánizs
½ teáskanál őrölt szegfűszeg
2 evőkanál méz
50 g vaj
Készítsük el a burgonyalepényt a csomagoláson található javaslat szerint.
Az almát és a körtét meghámozzuk, és kockákra vágjuk. Ezután olvasszuk fel a vajat a mézzel és a fűszerekkel egy serpenyőben. Amikor a keverék intenzív illatúvá válik, adjuk hozzá az almát és a körtét. A lekvárt körülbelül 10-15 percig főzzük lefedve, majd levesszük a fedőt és elpárologtatjuk a felesleges vizet.
A mascarponét kemény habbá verjük a tejszínnel, citromhéjjal, porcukorral és vaníliával.
Ezután megkenjük a lekvárral és egy kanál tejszínhabbal a meleg burgonyalepényeket. Azonnal tálaljuk.