![](https://aviko.hu/system/cache/img/4a-5uoqgmco4l10.png)
![Mascarponés burgonyalepény és gyorsan elkészíthető alma-körte lekvár kardamommal, ánizssal és szegfűszeggel](https://aviko.hu/system/cache/img/przepisy-www-1640x770-px4-6f6mvd3embc0.jpg)
Mascarponés burgonyalepény és gyorsan elkészíthető alma-körte lekvár kardamommal, ánizssal és szegfűszeggel
![Adagok száma Adagok száma](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/porcje.png)
![Elkészítési idő Elkészítési idő](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/czas.png)
![Olajsütő Olajsütő](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/frytownica.png)
![Sütőben Sütőben](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/piekarnik.png)
![Serpenyőben Serpenyőben](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/patelnia.png)
![Vegán Vegán](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/weganskie.png)
![Vegetáriánus Vegetáriánus](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/wegetarianskie.png)
AVIKO Burgonyalepény 600 g
1 csésze mascarpone
100 g tejszínhab
½ teáskanál citromhéj
1 evőkanál porcukor
1 teáskanál natúr vanília
1 kg alma
1 kg körte
1 evőkanál citromlé
1 teáskanál citromhéj
½ teáskanál őrölt kardamom
½ teáskanál őrölt ánizs
½ teáskanál őrölt szegfűszeg
2 evőkanál méz
50 g vaj
Készítsük el a burgonyalepényt a csomagoláson található javaslat szerint.
Az almát és a körtét meghámozzuk, és kockákra vágjuk. Ezután olvasszuk fel a vajat a mézzel és a fűszerekkel egy serpenyőben. Amikor a keverék intenzív illatúvá válik, adjuk hozzá az almát és a körtét. A lekvárt körülbelül 10-15 percig főzzük lefedve, majd levesszük a fedőt és elpárologtatjuk a felesleges vizet.
A mascarponét kemény habbá verjük a tejszínnel, citromhéjjal, porcukorral és vaníliával.
Ezután megkenjük a lekvárral és egy kanál tejszínhabbal a meleg burgonyalepényeket. Azonnal tálaljuk.