Burgonyakrokett négy sajt mártással és sült dióval tálalva

Burgonyakrokett négy sajt mártással és sült dióval tálalva

Adagok száma 4
Elkészítési idő 25-30
Olajsütő
Sütőben
Serpenyőben

Fő szükséges összetevő

Hozzávalók

Aviko BACKKROKETTEN 750 g vagy Aviko AARDAPPEL KROKETJES 750 g
80 g Taleggio lágy sajt
80 g Parmigiano Reggiano Védett Eredetmegjelölésű sajt
100 g Gorgonzola dolce sajt
80 g Ementaler sajt
180 g tej
só, bors
egy marék sült dió, héj nélkül
néhány ág friss kakukkfű vagy zsázsa

1. Reszeljük le az Ementaler sajtot és tegyük félre.
2. Vágjuk apróra a Gorgonzola és a Taleggio sajtot.
3. Forraljuk fel a tejet egy serpenyőben alacsony lángon. Adjunk hozzá Gorgonzolát és Taleggiót, majd keverjük össze. A reszelt Ementaler sajtot és az ugyancsak reszelt Parmigiano Reggiano Védett Eredetmegjelölésű sajtot is adjuk az egészhez, a keverést folytatva. Vegyük le a tűzről.
4. Fűszerezzük borssal és sóval. Keverjük meg újra, és adjunk hozzá néhány friss kakukkfűlevelet és sült diót.
5. Készítsük el a krokettet (BACKKROKETTEN) a csomagoláson található utasításoknak megfelelően.

Helyezzük a mártás egy részét a tányérra - óvatosan dörzsöljük meg egy kanállal. Tegyünk néhány krokettet a mártás tetejére, díszítsük mártással és dióval, valamint zsázsa levelekkel.

Jó tanács:
Kedvenc sajtjainak más fajtái is tökéletesek lesznek - kroketteket is tálalhatunk kedvenc sajtmártások teljes készletével "mártogatásra":)

Egyéb inspirációk

Termékjavaslatok