Csirkehamburger tavaszi zöldségsalátával, guacamole szósszal és Zig Zag hasábburgonyával

Csirkehamburger tavaszi zöldségsalátával, guacamole szósszal és Zig Zag hasábburgonyával

Adagok száma 4
Elkészítési idő 20-30
Olajsütő
Sütőben

Fő szükséges összetevő

Hozzávalók

1 csomag Aviko Zig Zag hasábburgonya 750 g
500 g darált csirkemell
4 hamburger zsemle
80 g tej
3 evőkanál 00 liszt
fokhagymapor
petrezselyem
1 teáskanál mustár
1 teáskanál csípős ketchup
2 tojás
só, bors
2 evőkanál reszelt Parmigiano Reggiano sajt
pirított kukoricalisztbe kevert kenyérmorzsa
olívaolaj sütéshez

Saláta:
250 g vegyes saláta
egy csomó retek
1 újhagyma
2 paradicsom
1 uborka

bors
extra szűz olívaolaj
1 citrom

Guacamole szósz:
1 érett avokádó
1 zöld chili paprika
1 paradicsom
20 g extra szűz olívaolaj
10 g citromlé
10 g mogyoróhagyma
só, bors

A Zig Zag hasábburgyonát a csomagoláson található utasítások szerint keszítsük el.

Guacamole szósz:
1. Az avokádót hosszában vágjuk ketté, és kanállal távolítsuk el a magot. Vegyük ki a gyümolcspépet és tegyük egy tálba.
2. A pépet keverjük össze citromlével, ízesítsük sóval és borssal, majd aprítsuk fel villával.
3. A mogyoróhagymát finomra vágjuk. Mossuk meg a paradicsomot és vágjuk kockára. A chili paprikát vágjuk félbe, távolítsuk el a magot, aztán először csíkokra, majd kockákra vágjuk.
4. Egy tálban keverjük össze a magyaróhagymát, a paradicsomot, a chili paprikát, az olívaolajat és az avokádót. Alaposan keverjük össze, és ízesítsük sóval és borssal.

Saláta:
1. A zöldségeket szeletekre vágjuk.
2. Egy tálban keverjük össze, és ízlés szerint ízesítsük citromlével, olívaolajjal, sóval és borssal.

Hamburger:
1. Egy tálban keverjük össze a darált húst, 1 tojást, fokhagymát, petrezselymet, tejet, reszelt Parmigiano Reggiano sajtot, mustárt, ketchupot, és ízesítsük sóval és borssal. Alaposan keverjük össze, tegyük át egy gyúródeszkára, és alakítsunk belőle egy nagy, kb. 1 cm vastag négyzetet.
2. A masszát szórjuk meg liszttel. Ezután egy pohár vagy egy külön karika segítségével vágjunk ki pogácsákat a húsból.
3. A húspogácsákat szórjuk meg liszttel minden oldalról, aztán áztassuk felvert tojástban, majd forgassuk zsemlemorzsában és sült kukoricalisztben.
4. Egy serpenyőben sok olajon süssük meg a húspogácsákat. A kész hamburgereket tegyük át a sütőpapírral bélelt tepsire, és süssük a 180 ° C-ra előmelegített sütőben 20 percig, amíg megfelelően aranyszínűek és ropogósak lesznek.
5. A zsemléket vágjuk félbe. A saláta egy részét tegyük az alsó felére, majd tegyük rá egy darab húspogácsát is.
6. Kenjük meg a zsemle második (felső) felét guacamole szósszal, és tegyük rá a húspogácsára.
7. Tálaljuk sózott hasábburgonyával, külön tálaljunk egy extra adag guacamole szószt.

Jó tanács:
A levágott zsemlét először megsütheti a sütőben, az alsó felére rátehet egy szelet sajtot is. A kész hamburgert fel lehet vágni és fogpiszkálóval rögzíteni.

Egyéb inspirációk

Termékjavaslatok