BBQ salsa szósszal pácolt borda salátával, korianderrel és tejföllel fűszeres Pati Parts Tex Mex-szel
Aviko PATI PARTS TEX MEX 600 g
1,5 kg borda
Páclé:
2 evőkanál nádcukor
2 evőkanál édes paprika
1 teáskanál kömény
1 teáskanál bors
1 teáskanál fokhagyma por
½ teáskanál mustár
1/8 teáskanál zeller mag
extra szűz olívaolaj
BBQ szósz
ecet és almalé a bordák ízesítésére
Saláta:
300 g zeller
egy marék színes paradicsom
1 lilahagyma
egy csomó koriander
zöld citrom
125 g tejföl
só, bors
extra szűz olívaolaj
1. Tisztítsuk meg a bordákat.
2. Keverjük össze a pác hozzávalóit egy tálban, és masszírozzuk a kész pácot a bordákba.
3. Ezután tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsire, fedjük le alufóliával és süssük 180 ° C-ra előmelegített sütőben 40 percig.
4. 40 perc sütés után távolítsuk el az alufóliát, kenjük meg a BBQ szószt a bordákon, és folytassuk a sütést további másfél órán át.
5. Ezen idő letelte után ellenőrizzük, hogy a borda megsült-e, és hogy a hús könnyen leválik-e a csontokról. Ha szükséges, még negyed órán át süssük.
6. Készítse el az Aviko PATI PARTS TEX MEX-et a csomagoláson található utasításoknak megfelelően - a bordákkal együtt egy tepsibe helyezhetők és süthetők.
Saláta:
1. Vágjuk félbe a paradicsomot, félhold alakúra a hagymát, és kockára a zellert.
2. Keverjük össze a tejszínt egy fél zöld citrom levével, sóval, borssal és egy csepp olívaolajjal.
3. Vágjuk fel a koriandert. Helyezzük a zöldségeket egy tálba, öntsük rá a mártást, és szórjuk meg korianderrel.
A legjobb, ha az egész ételt egy tálcára tesszük az asztalon, a salátával együtt egy tálban - mindenki válassza ki a neki legjobban tetsző darabokat:).
Jó tanács:
Az üzletek kész, előre elkészített bordákat kínálnak népszerű mártásokban - ezek használatával lerövidíted az elkészítési időt. A Pati Part Tex Mex helyett a Pati Parts vagy Pati Parts Garlic terméket javasoljuk.