Shish kebab burgonyagerezdekkel és mentaszósszal
1 csomag Aviko burgonyagerezd
1 közepes padlizsán
2 hagyma
2 piros paprika
16 csiperkegomba
250 g feta sajt
néhány fekete olajbogyó
olívaolaj
só
Mentaszósz:
150 ml natúr joghurt, ½ csésze aprított menta, 1 ek. olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, só és bors
Ezenkívül szükségünk lesz nyársakra is.
1. Készítsük el a burgonyagerezdeket (Pati Parts) a csomagoláson lévő javaslat szerint.
2. Vágjuk a padlizsánt nagyobb kockákra, sózzuk meg, és egy fél órára tegyük félre.
3. Hámozzuk meg a hagymát és negyedeljük fel.
4. Vegyük ki a paprika belsejét (a magokkal), majd vágjuk vastagabb darabokra.
5. A meghámozott csiperkegombát negyedeljük fel, majd vágjuk fel a feta sajtot nagyobb kockákra. A padlizsánkockákról öblítsük le a sót.
6. A kebab nyársra váltakozva szúrjuk fel a padlizsánkockát, a burgonyagerezdeket, a hagymát, a paprikadarabot, a feta sajtot és olívabogyót.
7. Az elkészült shish kebabokat locsoljuk meg olívaolajjal. Tegyünk a sütőbe alufóliát. A sütőt melegítsük elő kb. 150 °C-ra, és állítsuk be a grillező funkcióra (ha van ilyen a sütőn). Helyezzük a kebabokat a sütőbe és grillezzük őket 5-10 percig.
8. Közben készítsük el a mentaszószt. Keverjünk olívaolajat a joghurtba. Fokhagymapréssel törjük át a fokhagymát és adjuk hozzá a mártáshoz. Végül adjunk hozzá feldarabolt mentát. A szószt ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal. Tálaljuk külön edényben.