Mogyoróburgonya spenótsalátával

Mogyoróburgonya spenótsalátával

Adagok száma 3
Elkészítési idő 20
Olajsütő
Sütőben
Serpenyőben
Gluténmentes

Fő szükséges összetevő

Hozzávalók

1 csomag Aviko Mogyoróburgonya
300 g friss spenót
100 g csiperkegomba
2 mogyoróhagyma vagy 1 vöröshagyma
2 evőkanál aprított mandula
6 szelet bacon
1 evőkanál mustár
1 evőkanál méz vagy 1 teáskanál cukor
1 evőkanál borecet
1 citrom

1. Készítsük el az Aviko mogyoróburgonyát a csomagoláson lévő javaslat szerint.
2. Mossuk meg a spenótot és vágjuk le a szárát. Tépkedjük darabokra.
3. Vágjuk a megmosott és meghámozott csiperkegombát  vastagabb szeletekre.
4. A mogyoróhagymát, vagy vöröshagymát hámozzuk meg és aprítsuk fel.
5. Aprítsuk fel a bacon-t és pirítsuk meg egy serpenyőben.
6. Keverjük össze a spenótot, a mandulát, a csiperkegombát, a hagymát és a bacont egy salátás tálban.
7. Készítsük el az öntetet egy másik tálban: keverjük össze a mustárt mézzel, ecettel és egy fél citrom levével.
8. Öntsük az öntetet a salátára.
9. Szeleteljük fel a citrom másik felét, és díszítsük a fogást a szeletekkel.
10. Tálaljuk a frissen kisütött mogyoróburgonyával.

Egyéb inspirációk

Termékjavaslatok