![](https://aviko.hu/system/cache/img/5a-5bsqtf5ei8h0.png)
![Burgonyalepény tormás-céklás mártással és füstölt pisztránggal](https://aviko.hu/system/cache/img/1640x770-aviko-24-250117-out-1gg4s4tfse0g.jpg)
Burgonyalepény tormás-céklás mártással és füstölt pisztránggal
![Adagok száma Adagok száma](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/porcje.png)
![Elkészítési idő Elkészítési idő](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/czas.png)
![Olajsütő Olajsütő](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/frytownica.png)
![Sütőben Sütőben](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/piekarnik.png)
![Serpenyőben Serpenyőben](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/patelnia.png)
![Vegán Vegán](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/weganskie.png)
![Vegetáriánus Vegetáriánus](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/wegetarianskie.png)
Hozzávalók
AVIKO Burgonyalepény 600 g
2-3 grillezett cékla
2-3 evőkanál sűrű tejföl
1-2 teáskanál torma
1 alma
½ citrom leve
½ csokor kapor
só és bors ízlés szerint
1 füstölt pisztráng
Recept
A céklát kis lyukú reszelőn lereszeljük. Az almát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk a céklát az almával, tejszínnel, tormával, kevés citromlével és ⅓ csésze vízzel. Ízlés szerint ízesítsük sóval, borssal. A szószt kb. 5 percig főzzük.
Közben elkészítjük a burgonyalepényeket a csomagoláson található elkészítési javaslat szerint, illetve a pisztráng bőrét lehúzzuk. A kész burgonyalepényeket gazdagon leöntjük a mártással, és rájuk helyezzük a pisztrángot. A halat enyhén meglocsoljuk citromlével, és friss kaporral szórjuk meg.