Burgonyalepény tormás-céklás mártással és füstölt pisztránggal
3-5
15-20
Hozzávalók
AVIKO Burgonyalepény 600 g
2-3 grillezett cékla
2-3 evőkanál sűrű tejföl
1-2 teáskanál torma
1 alma
½ citrom leve
½ csokor kapor
só és bors ízlés szerint
1 füstölt pisztráng
Recept
A céklát kis lyukú reszelőn lereszeljük. Az almát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk a céklát az almával, tejszínnel, tormával, kevés citromlével és ⅓ csésze vízzel. Ízlés szerint ízesítsük sóval, borssal. A szószt kb. 5 percig főzzük.
Közben elkészítjük a burgonyalepényeket a csomagoláson található elkészítési javaslat szerint, illetve a pisztráng bőrét lehúzzuk. A kész burgonyalepényeket gazdagon leöntjük a mártással, és rájuk helyezzük a pisztrángot. A halat enyhén meglocsoljuk citromlével, és friss kaporral szórjuk meg.