Marhapörkölt paradicsommal és petrezselyemmel a Pati Parts fokhagymával
Aviko PATI PARTS GARLIC 600 g
600 g marhahús a pörkölthöz
1 sárgarépa
1 szár zeller
1 hagyma
egy csomó petrezselyem
30 g pancetta sajt
1 kolbász
30 g vajat
1/2 pohár vörösbor
paradicsomkoncentrátum
1 doboz ciliegini paradicsom
1 liter húsleves
só, bors
egy marék búzaliszt
1.Kockázzuk fel a húst hasonló méretű darabokra. Vonjuk be őket liszttel.
2. Szeleteljük vékonyra a sárgarépát, a zellert és a hagymát. Vágjuk fel a pancettát, távolítsuk el a bőrt a kolbászról. Tegyük a zöldségeket, a pancettát és a kolbászt egy edénybe, adjunk hozzá vajat, olívaolajat, és közepes lángon pirítsuk meg az egészet.
3 . Adjuk hozzá a felkockázott marhahúst, és időnként megkeverve süssük aranysárgára. Adjuk hozzá a vörösbort és párologtassuk el az alkoholt.
4. Öntsük a húslevest az edénybe úgy, hogy a hús magasságának 2/3-ig ellepje, és adjunk hozzá 2 evőkanál paradicsom koncentrátumot.
5. Fűszerezzük sóval, borssal, és folytassuk a főzést kb. másfél órán át (amíg a marha puha és ropogós nem lesz!).
6. A főzés vége előtt 10 perccel tegyünk hozzá egy doboz ciliegini paradicsomot és apróra vágott petrezselymet.
7. Készítsük el az Aviko PATI PARTS GARLIC termékünket a csomagoláson található utasítások szerint.
Mindegyik tányéron egy adag burgonyadarabokat és egy adag gulyást tálalunk - petrezselyemmel díszítjük és ízlés szerint ízesítjük.
Jó tanács:
Ha kedveled a fűszeres ételeket, a pörköltet magyar módon ízesítsd - több paprikát (ajánljuk a porból készült meleg és füstölt változatot) és chilit hozzáadva. Egy ilyen étel a fűszeres darabjainkhoz is tökéletes lesz - Pati Parts Tex Mex.