Makrélával, gyöngyárpával, kapribogyóval, olajbogyóval krumplival és tzatziki szósszal töltött paradicsom

Makrélával, gyöngyárpával, kapribogyóval, olajbogyóval krumplival és tzatziki szósszal töltött paradicsom

Adagok száma 4
Elkészítési idő 25
Sütőben
Gluténmentes

Fő szükséges összetevő

Hozzávalók

2 csomag Aviko Hasábburgonya extra ropogós bevonattal
4 nagy paradicsom
120 g gyöngyárpa, közepesre főzve
90 g grillezett olajos makréla, lecsepegtetve
10 fekete olajbogyó
10 kapribogyó
olívaolaj
só, bors
néhány bazsalikom levél

A tzatziki szószhoz:
500 g görög joghurt
2 gerezd fokhagyma
1 zöld uborka
olívaolaj
kapor
só, bors
2 evőkanál citromlé

1. Mossuk meg a paradicsomot, vágjuk le a felső részét, és vájjuk ki kanállal.
2. Tegyük félre a magos belsőt és a felső részeket.
3. Egy nagy tálban törjük össze a lecsepegtetett makrélát, a paradicsompép felét, a szeletelt olívabogyót és kapribogyót.
4. Adjuk hozzá a gyöngyárpát és apróra vágott bazsalikomot. Töltsük meg a paradicsomot a töltelékkel, fedjük le a felső részével, és hűtőszekrényben hűtsük le.

Tzatziki szósz:
1. Reszeljük le az uborkát durva reszelőn, tegyük egy szűrős tálra, és legalább egy órára tegyük hűtőszekrénybe.
2. Miután kivettük, kézzel alaposan nyomkodjuk ki.
3. Vágjuk a fokhagymát apróra, keverjük össze a joghurttal és uborkával, ízesítsük sóval, borssal, olívaolajjal és citromlével, végül adjuk hozzá a kaprot és hűtsük le.

Tálaljuk a paradicsomot sült krumplival és tzatziki szósszal.

Jó tanács!
Fedezd fel a Cristina Catese által készített új receptjeinket!

Egyéb inspirációk

Termékjavaslatok