Churros karamellás ánizsos csokoládéval
1 csomag Aviko CHURROS 300 g
4 evőkanál kristálycukor
1/4 csésze víz
100 ml zsíros tejszín
2 evőkanál vaj
2 kocka étcsokoládé
körülbelül ½ teáskanál őrölt ánizs
1. Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra. Helyezzük a churros-t sütőpapírral bélelt tepsire és süssük kb. 7 percig.
2. Közben készítsük el a karamellás, ánizsos csokoládét.
3. Öntsük a cukrot vékony rétegben eloszlatva egy serpenyőbe. Melegítsük közepes lángon, keverés nélkül, amíg el nem olvad és barnulni nem kezd. Amikor a barna színt eléri, öntsük fel vízzel (figyelem, kifröccsenhet!), és keverjük erőteljesen, míg a cukor fel nem oldódik. Főzzük egy percig, majd adjuk hozzá a tejszínt. Melegítsük 2-3 percig óvatosan, vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a csokoládét és ánizst. Keverjük addig, amíg az összes hozzávaló egynemű nem lesz. Kihűlés után töltsük üvegtálba.
4. Tálaljuk a churros-t a forró, ánizsos csokoládés karamellel.