![](https://aviko.hu/system/cache/img/6a-7g2s86duv7j0.png)
![Burger lazaccal, avokádós salsával, mangóval és hagymakarikával](https://aviko.hu/system/cache/img/1640x770-2-poziom-7cq3qkrvrhc0.jpg)
Burger lazaccal, avokádós salsával, mangóval és hagymakarikával
![Adagok száma Adagok száma](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/porcje.png)
![Elkészítési idő Elkészítési idő](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/czas.png)
![Olajsütő Olajsütő](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/frytownica.png)
![Sütőben Sütőben](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/piekarnik.png)
![Vegán Vegán](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/weganskie.png)
![Gluténmentes Gluténmentes](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/bez-glutenu.png)
![Vegetáriánus Vegetáriánus](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/wegetarianskie.png)
1 csomag Aviko Hagymakarika 450 g
300-400 g nyers lazac, bőr nélkül
1 lilahagyma
só és bors ízlés szerint
2-3 evőkanál zsemlemorzsa
2-3 evőkanál parmezán sajt
½ csokor petrezselyem, vagy koriander
½ citrom héja
só és bors ízlés szerint
4-6 burger zsemle
1-2 evőkanál vaj
2 érett avokádó
½ csokor koriander
1 mangó
1 zöldcitrom
1 lilahagyma
1 habanero paprika
1 kígyóuborka
1 lilakáposzta
½ csésze vinaigrette mártás
2 evőkanál cukor
só és bors ízlés szerint
1. Vágjuk a lazacot apróra, vagy daráljuk le.
2. Ezután adjunk hozzá finomra vágott lilahagymát, zsemlemorzsát, parmezán sajtot, apróra vágott petrezselymet, vagy koriandert és a citromhéjat. Gyúrjuk az egészet homogén masszává, és formázzunk burger pogácsákat belőle.
3. Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra. Helyezzük a hagymakarikákat sütőpapírra és süssük kb. 20 percig.
4. Keverjük egy turmixgépben simára az avokádót a korianderrel, a lime levével és a habaneróval. Ha túl sűrű a keverék, adhatunk hozzá egy kevés joghurtot vagy vizet. Ezután adjuk hozzá a finomra vágott lilahagymát és a finomra vágott mangót.
5. Forraljunk fel egy edényben fél csésze vinaigrette mártást egy pohár vízzel, 2 teáskanál sóval és cukorral. Hagyjuk a pácot lehűlni. Közben aprítsuk fel a káposztát aprítógéppel. Öntsük rá a pácot és tegyük félre 10-15 percre. Ezután szűrjük le és tegyük egy tálba.
6. Olvasszunk fel 1-2 evőkanál vajat egy serpenyőben és süssük meg a burgereket mindkét oldalukon 4-5 percig. Tegyük a félbevágott zsemléket a sütőbe 1-2 percre. Mossuk meg az uborkát és vágjuk egy hámozóval hosszú, vékony csíkokra.
7. Készítsük el a burgert: kenjük meg a meleg zsemléket az avokádó és mangó salsával (a zsemle tetejét és alját), majd rakjuk rá a burger pogácsát, az uborkát, a vöröskáposztát és hagymakarikákat, majd a zsemle tetejét. A tökéletes ízhatás érdekében fogyasszuk azonnal!