Burger lazaccal, avokádós salsával, mangóval és hagymakarikával
1 csomag Aviko Hagymakarika 450 g
300-400 g nyers lazac, bőr nélkül
1 lilahagyma
só és bors ízlés szerint
2-3 evőkanál zsemlemorzsa
2-3 evőkanál parmezán sajt
½ csokor petrezselyem, vagy koriander
½ citrom héja
só és bors ízlés szerint
4-6 burger zsemle
1-2 evőkanál vaj
2 érett avokádó
½ csokor koriander
1 mangó
1 zöldcitrom
1 lilahagyma
1 habanero paprika
1 kígyóuborka
1 lilakáposzta
½ csésze vinaigrette mártás
2 evőkanál cukor
só és bors ízlés szerint
1. Vágjuk a lazacot apróra, vagy daráljuk le.
2. Ezután adjunk hozzá finomra vágott lilahagymát, zsemlemorzsát, parmezán sajtot, apróra vágott petrezselymet, vagy koriandert és a citromhéjat. Gyúrjuk az egészet homogén masszává, és formázzunk burger pogácsákat belőle.
3. Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra. Helyezzük a hagymakarikákat sütőpapírra és süssük kb. 20 percig.
4. Keverjük egy turmixgépben simára az avokádót a korianderrel, a lime levével és a habaneróval. Ha túl sűrű a keverék, adhatunk hozzá egy kevés joghurtot vagy vizet. Ezután adjuk hozzá a finomra vágott lilahagymát és a finomra vágott mangót.
5. Forraljunk fel egy edényben fél csésze vinaigrette mártást egy pohár vízzel, 2 teáskanál sóval és cukorral. Hagyjuk a pácot lehűlni. Közben aprítsuk fel a káposztát aprítógéppel. Öntsük rá a pácot és tegyük félre 10-15 percre. Ezután szűrjük le és tegyük egy tálba.
6. Olvasszunk fel 1-2 evőkanál vajat egy serpenyőben és süssük meg a burgereket mindkét oldalukon 4-5 percig. Tegyük a félbevágott zsemléket a sütőbe 1-2 percre. Mossuk meg az uborkát és vágjuk egy hámozóval hosszú, vékony csíkokra.
7. Készítsük el a burgert: kenjük meg a meleg zsemléket az avokádó és mangó salsával (a zsemle tetejét és alját), majd rakjuk rá a burger pogácsát, az uborkát, a vöröskáposztát és hagymakarikákat, majd a zsemle tetejét. A tökéletes ízhatás érdekében fogyasszuk azonnal!