![](https://aviko.hu/system/cache/img/6a-7g2s86duv7j0.png)
![Sertés szűzérmék sajtos mártással, Pati Parts Tex Mex mellé tálalva](https://aviko.hu/system/cache/img/medaliony-z-poledwicy-wieprzowej-z-sosem-serowym-podawane-z-pati-parts-tex-mex-44q2avk43h40.jpg)
Sertés szűzérmék sajtos mártással, Pati Parts Tex Mex mellé tálalva
![Adagok száma Adagok száma](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/porcje.png)
![Elkészítési idő Elkészítési idő](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/czas.png)
![Olajsütő Olajsütő](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/frytownica.png)
![Sütőben Sütőben](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/piekarnik.png)
![Serpenyőben Serpenyőben](https://aviko.hu/system/themes/aviko/img/icons/patelnia.png)
Aviko PATI PARTS TEX MEX 600 g
8-12 kis sertéskaraj medál (körülbelül 3 cm vastag)
1 pohár sör
extra szűz olívaolaj
só, bors
rozmaring
Szósz:
250 ml 36%-os tejszín
150 g reszelt cheddar sajt
1 nem egész teáskanál paprika (fűszerezés)
2 teáskanál paradicsompüré
csipet só - ízlés szerint
1. Az Aviko PATI PARTS TEX MEX termékünket a csomagoláson található utasításoknak megfelelően elkészítjük.
2. Egy serpenyőben, kevés olívaolajjal megpirítjuk a rozmaringot. Ezután helyezzük el a sertésmedálokat, és közepes lángon 3 percig süssük mindkét oldalon.
3. Sört öntünk rájuk, és az alkoholt elpárologtatjuk. Fűszerezzük sóval és borssal.
4. A folyadékot krémes állagúra sűrítjük. Elzárjuk a tüzet. Tegyük félre a húst 2 percig pihenni, és cheddar sajtmártással tálaljuk.
Szósz:
1. Lereszeljük a cheddar sajtot.
2. Egy edényben melegítsük fel a tejszínt édes paprikával és paradicsompürével.
3. Alaposan keverjük össze, és adjuk hozzá a reszelt sajtot. Addig keverjük, amíg fel nem oldódik.
Mindegyik tányéron készítsünk 3 "fröccsentett" szószt, kanállal dörzsöljük szét a tányéron. Ezután tegyünk 2-3 medaliont és egy tucat burgonyarészecskét. Ízlés szerint ízesítsük sóval és borssal, és díszítsük gyógynövényekkel.
Jó tanács:
A Pati Part Tex Mex alternatívájaként javasoljuk a többi Pati Parts ízt vagy burgonyapüré különlegességeinket - krokett vagy burgonyagolyó formájában.