Sertés szűzérmék sajtos mártással, Pati Parts Tex Mex mellé tálalva

Sertés szűzérmék sajtos mártással, Pati Parts Tex Mex mellé tálalva

Adagok száma 2-4
Elkészítési idő 25-45
Olajsütő
Sütőben
Serpenyőben

Fő szükséges összetevő

Hozzávalók

Aviko PATI PARTS TEX MEX 600 g
8-12 kis sertéskaraj medál (körülbelül 3 cm vastag)
1 pohár sör
extra szűz olívaolaj
só, bors
rozmaring
Szósz:
250 ml 36%-os tejszín
150 g reszelt cheddar sajt
1 nem egész teáskanál paprika (fűszerezés)
2 teáskanál paradicsompüré
csipet só - ízlés szerint

1. Az Aviko PATI PARTS TEX MEX termékünket a csomagoláson található utasításoknak megfelelően elkészítjük.
2. Egy serpenyőben, kevés olívaolajjal megpirítjuk a rozmaringot. Ezután helyezzük el a sertésmedálokat, és közepes lángon 3 percig süssük mindkét oldalon.
3. Sört öntünk rájuk, és az alkoholt elpárologtatjuk. Fűszerezzük sóval és borssal.
4. A folyadékot krémes állagúra sűrítjük. Elzárjuk a tüzet. Tegyük félre a húst 2 percig pihenni, és cheddar sajtmártással tálaljuk.

Szósz:
1. Lereszeljük a cheddar sajtot.
2. Egy edényben melegítsük fel a tejszínt édes paprikával és paradicsompürével.
3. Alaposan keverjük össze, és adjuk hozzá a reszelt sajtot. Addig keverjük, amíg fel nem oldódik.

Mindegyik tányéron készítsünk 3 "fröccsentett" szószt, kanállal dörzsöljük szét a tányéron. Ezután tegyünk 2-3 medaliont és egy tucat burgonyarészecskét. Ízlés szerint ízesítsük sóval és borssal, és díszítsük gyógynövényekkel.

Jó tanács:
A Pati Part Tex Mex alternatívájaként javasoljuk a többi Pati Parts ízt vagy burgonyapüré különlegességeinket - krokett vagy burgonyagolyó formájában.

Egyéb inspirációk

Termékjavaslatok