Római sült savanyúsággal és aioli mártással, spenótpürével

Római sült savanyúsággal és aioli mártással, spenótpürével

Adagok száma 4
Elkészítési idő 90-120
Sütőben
Fazékban
Mikrohullámú sütő

Fő szükséges összetevő

Hozzávalók

Aviko Mashed Potato Spinach 750 g
300 g darált marhahús
300 g darált sertéshús
3 gerezd fokhagyma
50 g reszelt Parmigiano Reggiano oltalom alatt álló eredetmegjelölésű sajt
2 tojás
egy csomó petrezselyem
zsemlemorzsa
2 vagy 3 szelet pirított kenyér
1 csésze tej
só, bors
szerecsendió
extra szűz olívaolaj
1 csésze száraz fehérbor

Saláta:
1 csomag (200 g) vegyes saláta
só, bors
citrom
extra szűz olívaolaj

Aioli szósz:
2 folyékony tojássárgája
1 főtt tojássárgája
4 nagy gerezd fokhagyma
300 ml földimogyoró olaj
1 evőkanál citromlé
só és fehér bors

Recept

1. Vágjuk le a kenyér kérgét és áztassuk tejbe. Csepegtessük le és tépjük darabokra.
2. Mossuk meg a petrezselymet, és vágjuk apróra a leveleit a megpucolt fokhagyma felével együtt.
3. Egy tálban keverjük össze a darált húst sóval, borssal, reszelt Parmigiano Reggiano sajttal, apróra vágott fokhagymával, ugyancsak apróra vágott petrezselyemmel, tojással, pirított kenyérrel, néhány teáskanálnyi morzsával, reszelt szerecsendióval, majd alaposan keverjük össze. Az egész konzisztenciának meglehetősen tömörnek kell lennie.
4. Formázzunk egy tekercset a tésztából és forgassuk meg zsemlemorzsában.
5. Egy serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg a fokhagymát. Amint elpirul, vegyük le a serpenyőről és fordítsuk meg a tekercsünket. Minden oldalról süssük meg.
6. Adjuk hozzá a bort, és várjuk meg, amíg az alkohol elpárolog. Ezután tegyük a roládot egy keskeny, sütőpapírral bélelt lapra, és 180 ° C-ra előmelegített sütőben egy órán át süssük.
7. Az idő elmúltával emeljük fel a hőmérsékletet 200 ° C-ra, és süssük meg a tekercset minden oldaláról, hogy egyenletesen aranysárga legyen.
8. Készítsük el az Aviko Mashed Potato Spinach a csomagoláson található utasítások szerint.

Saláta:
1. Mossuk meg a salátát, ízesítsük sóval, borssal, kevés citrommal és olívaolajjal.

Aioli szósz:
1. Főzzünk meg 1 tojást. Keverjük össze fokhagymával és sóval.
2. Ezt követően adjunk hozzá friss tojássárgáját és keverjük össze olívaolajjal krémes állagúra.
3. Adjunk hozzá 1 evőkanál citromlevet, zúzott, főtt tojássárgáját és keverjük össze újra.
4. Végül sóval és borssal ízesítsük.

Helyezzünk a tányérra egy adag pürét, 1-2 szelet sültet, és öntsük rá a leszűrt sütőmártást. Salátalevelekkel díszítsük. Az aioli mártást külön tálban tálaljuk.

Jó tanács:
Próbáld ki pürénk más ízeit is!

Pannon Frost Kft.