Mini melegszendvics spenótos burgonyapürével

Mini melegszendvics spenótos burgonyapürével

Adagok száma 5
Elkészítési idő 10-15
Sütőben
Fazékban
Serpenyőben

Fő szükséges összetevő

Hozzávalók

Tökéletes nassolnivaló egy partira. Kevés munkával elkészíthető szendvics falatok egymáshoz passzoló ízrétegekkel.

Hozzávalók:
AVIKO Burgonyapüré spenóttal
2 evőkanál olaj vagy olívaolaj
5 csiperke gomba, 1 cm-es szeletekre vágva
4 szárított paradicsom páclében, vékonyra szeletelve
2 gerezd fokhagyma, aprított
75 g szalonna, szeletelve
őrölt fekete bors
50 g kéksajt

Ezenkívül szükség lesz körülbelül 5-6 cm átmérőjű sütőkarikákra a melegszendvicsek elkészítéséhez.

Recept

1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
2. Tegyük az AVIKO burgonyapürét egyhén felmelegített serpenyőbe, vagy edénybe (tehetünk alá egy kevés vizet, vajat vagy tejet), és melegítsük közepes lángon, folyamatos keverés mellet addig, amíg krémes állagú nem lesz.
3. Tegyük a szalonna szeleteket egy hideg serpenyőbe, és süssük közepes lángon aranybarnára, fordítsuk meg, és süssük a másik oldalát is aranybarnára. Tegyük félre kihűlni, majd vágjuk fél centis csíkokra.
4. Egy másik serpenyőben hevítsük fel az olajat/olívaolajat, és adjuk hozzá az aprított fokhagymát, a szárított paradicsomot és a gombát. Folyamatos keverés mellett pirítsuk aranybarnára. Szórjuk meg alaposan borssal.
5. A sütőkarika aljára tegyünk egy 3 cm-es püré réteget, kanállal enyhén nyomkodjuk le, adjuk hozzá kb. egy centiméter vastagon a gombából, paradicsomból és fokhagymából álló réteget. Enyhén nyomkodjuk le ezt is. Adjunk hozzá néhány csík szalonnát, és távolítsuk el a sütőkarikát. Szórjuk reszelt sajtot a mini melegszendvicsekre, és süssük 10-12 percig.

Jó étvágyat!

Pannon Frost Kft.