Hasábburgonya csirkesalátával, ropogós szalonnával, zsenge spenóttal és joghurtos mártással

Hasábburgonya csirkesalátával, ropogós szalonnával, zsenge spenóttal és joghurtos mártással

Adagok száma 4
Elkészítési idő 30
Olajsütő
Sütőben
Gluténmentes

Fő szükséges összetevő

Hozzávalók

Aviko Cikcakkos hasábburgonya sütőbe
300 g friss spenót, megmosva és megszárítva
80 g ementáli sajt
1 csirkemell
300 g szeletelt császárszalonna
néhány darab kakukkfű
só, bors

A mártáshoz:
1 gerezd fokhagyma
4 szardella filé
3 evőkanál citromlé
olívaolaj
1 csésze natúr joghurt
só, bors

1. Hámozzuk meg és zúzzuk össze a fokhagymát, majd keverjük össze a szardellával, a citromlével, az olívaolajjal és ízesítsük sóval, borssal.
2. Vágjuk a sajtot kockára. Helyezzük a spenótot egy alacsony és széles tálba. Melegítsük fel a sütőt 200 °C-ra. A szalonna szeleteket helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire, és süssük sütőben addig, amíg aranysárga és ropogós nem lesz. Tegyük át egy papírral bélelt tányérra a fölösleges zsír eltávolítása érdekében.
3. Készítsük el a burgonyát a csomagoláson lévő javaslat szerint. Időközben süssük meg a csirkemellet egy serpenyőben a kakukkfűvel együtt, ízesítsük sóval és borssal, hagyjuk fedél alatt, amíg csak készen nem lesz és étvágygerjesztően pirossá nem válik.
4. Keverjük össze a spenótot az elkészített szósz felével. Vágjuk a csirkét vékony szeletekre és helyezzük a spenótra a szalonnával, burgonyával és sajttal együtt. Locsoljuk meg a maradék szósszal.

Jó tanács!
Fedezd fel a Cristina Catese által készített új receptjeinket!

Egyéb inspirációk

Termékjavaslatok