Fokhagymás burgonyagerezdek hummusszal és citromos majonézzel

Fokhagymás burgonyagerezdek hummusszal és citromos majonézzel

Adagok száma 5
Elkészítési idő 25
Olajsütő
Sütőben
Airfryer
Serpenyőben

Fő szükséges összetevő

Hozzávalók

Aviko Fokhagymás burgonyagerezdek

Hummusz:
85 g csicseriborsó (konzerv), lecsöpögtetve (a levét tegyük félre), 1/2-1 teáskanál fokhagymapüré, 1-2 evőkanál olívaolaj, 1/2 citrom leve, 1-2 evőkanál szezámpüré (tahini), 1/2-1 teáskanál őrölt paprika, só és frissen őrölt bors

Citromos majonéz:
75 ml extra szűz olívaolaj, 1/2-1 evőkanál citromhéj, reszelve, 1/2 citrom leve, 1 tojás sárgája, só és frissen őrölt bors

1. Készítsük el a fokhagymás burgonyagerezdet a csomagoláson lévő javaslat szerint.
2. Hummusz: A csicseriborsót, fokhagymapürét, olívaolajat, citromlevet és szezámpürét turmixoljuk simára, szükség esetén egy kis csicseriborsólevet hozzáadva. Ízesítsük sóval és borssal.
3. Citromos majonéz: Győződjünk meg, hogy valamennyi hozzávaló szobahőmérsékletű, majd a mustárt, a citromhéjat, a citromlét és a tojássárgáját keverjük simára; a keverés közben óvatosan hozzáadva az olívaolajat. Fűszerezzük sóval és borssal.
4. Díszítsük a mártogatósokat citromhéjjal, vagy friss fűszerekkel és szezámmaggal.

Tipp!
Fedezd fel a különféle Pati Parts burgonyagerezdeket!

Egyéb inspirációk

Termékjavaslatok