Találkozzunk az asztalnál!

Melegszendvics tócsnival, szalonnával és paprikával

Adagméret:
3 személyre
Elkészítési idő:
20 perc.

Recept

Hozzávalók
AVIKO PLACKI 900 g (tócsni)
kb. 100 g félkemény sajt (pl. gouda)
2-3 szelet füstölt szalonna
½ piros paprika
egy kis fej vöröshagyma
½ tk. szárított bazsalikom vagy provánszi fűszerek
Elkészítés módja:

Készítse el a tócsnikat a csomagoláson lévő utasítások szerint.

Reszelje le a sajtot zöldségreszelővel, vágja a szalonnát és a paprikát csíkokra, majd kockázza fel a hagymát. Szórja meg a tócsnikat reszelt sajttal és a többi hozzávalóval; helyezze mindet kb. 2 percre előmelegített sütőbe, és grillezze, amíg a sajt el nem olvad. Szórja meg fűszerekkel.

Próbálja ki a következőt is:
Melegszendvics tócsnival, paprikával és füstölt csirkével – a szalonna helyett használjon 100 g füstölt csirkét.

Melegszendvics tócsnival, mozzarella sajttal és lazaccal – a félkemény sajt helyett használjon mozzarella sajtot (kb. 125 g), a szalonna helyett pedig füstölt lazac szeleteket.

Melegszendvics tócsnival, szalámival és csiperkegombával – adjon hozzá 10 szelet szalámit és kb. 200 g csiperkegombát.

Hírek?

Az Aviko 50 éve!

2012-ben ünnepeltük cégünk fennállásának 50. évfordulóját. Az 1962-ben 32 gazda szövetkezésével alapított kis vállalat mára vezető európai, világviszonylatban pedig a negyedik legnagyobb burgonyafeldolgozóvá fejlődött.