Találkozzunk az asztalnál!

Burgonyagerezdek póréhagymával, csiperkegombával és fűszerekkel

Adagméret:
4 személyre
Elkészítési idő:
35 perc.

Recept

Hozzávalók
AVIKO PATI PARTS 600 g
200 g füstölt szalonna
200 g csiperkegomba
2 póréhagyma (csak a fehér része), 1 csomag petrezselyem, só, bors és provánszi fűszerkeverék
80 ml 20 %-os zsírtartalmú tejföl
100 g vaj
Elkészítés módja:

Készítse el az Aviko burgonyagerezdeket a csomagoláson lévő utasítások szerint.

Csíkozza fel a szalonnát, pirítsa meg a serpenyőben, majd tegye félre. A megmosott póréhagymát szeletelje fel kb. 0,5 cm vastag darabokra, pirítsa meg vajban, ízlés szerint fűszerezze sóval vagy borssal, majd öntsön hozzá egy kis tejfölt. Süsse a serpenyőben kb. 8-10 percig. Ekkor adja hozzá a szalonnát és a szeletekre vágott gombát, majd süsse még kb. 6 percig.

Közben aprítsa fel a petrezselymet. Adja a burgonyagerezdeket a többi hozzávalóhoz. Végül az egészet szórja meg provánszi fűszerekkel.

Hírek?

Az Aviko 50 éve!

2012-ben ünnepeltük cégünk fennállásának 50. évfordulóját. Az 1962-ben 32 gazda szövetkezésével alapított kis vállalat mára vezető európai, világviszonylatban pedig a negyedik legnagyobb burgonyafeldolgozóvá fejlődött.