Találkozzunk az asztalnál!

Mogyoróburgonya spenótsalátával

Adagméret:
3 személyre
Elkészítési idő:
20 perc.

Recept

Hozzávalók
AVIKO NOISETTES 600 g
300 g friss spenót, 100 g csiperkegomba, 2 mogyoróhagyma vagy 1 vöröshagyma
2 ek. aprított mandula
6 szelet szalonna
1 ek. mustár, 1 ek. méz vagy 1 tk. cukor, 1 ek. borecet, citrom
Elkészítés módja:

Készítse el az Aviko mogyoróburgonyát a csomagoláson lévő utasítások szerint.

Mossa meg a spenótot és vágja le a szárát. Tépkedje darabokra. A megmosott és meghámozott csiperkegombát vágja vastagabb szeletekre. A mogyoróhagymát vagy a vöröshagymát hámozza meg és aprítsa fel. Csíkozza fel a szalonnát és pirítsa meg egy serpenyőben. Keverje össze a spenótot, a mandulát, a csiperkegombát, a hagymát és a szalonnát egy salátás tálban. Készítse el az öntetet egy másik tálban: keverje össze a mustárt mézzel, ecettel és egy fél citrom levével. Öntse az öntetet a salátára. Szeletelje fel a citrom másik felét, és díszítse a fogást a szeletekkel. Tálalja a frissen kisütött mogyoróburgonyákkal.

Hírek?

Az Aviko 50 éve!

2012-ben ünnepeltük cégünk fennállásának 50. évfordulóját. Az 1962-ben 32 gazda szövetkezésével alapított kis vállalat mára vezető európai, világviszonylatban pedig a negyedik legnagyobb burgonyafeldolgozóvá fejlődött.