Találkozzunk az asztalnál!

Shish kebab burgonyagerezdekkel és mentaszósszal

Adagméret:
4 személyre
Elkészítési idő:
20 perc.

Recept

Hozzávalók
1 csomag Aviko burgonyagerezd
1 közepes padlizsán, 2 hagyma, 2 piros paprika
16 csiperkegomba
250 g feta sajt
Egyéb hozzávalók
Még szükséges Mentaszósz: 150 ml natúr joghurt, ½ csésze aprított menta, 1 ek. olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, só és bors
Ezenkívül szüksége lesz kebab nyársakra is
Elkészítés módja:

Készítse el a burgonyagerezdeket (Pati Parts) a csomagoláson lévő utasítások szerint.
Vágja a padlizsánt vastag szeletekre, sózza meg, és tegye félre egy fél órára. Hámozza meg a hagymákat és negyedelje fel őket. Vágja ki a paprika belsejét (a magokkal), majd vágja fel a paprikát vastagabb darabokra. A meghámozott csiperkegombát negyedelje fel, majd vágja fel a feta sajtot nagyobb kockákra. A padlizsánszeletekről öblítse le a sót.

A kebab nyársra szúrja fel a padlizsánszeletet, a megsült burgonyagerezdeket, a negyed hagymát, a paprikadarabot, a feta sajtot és olívabogyót. Az elkészült shish kebabokat locsolja meg olívaolajjal. Tegyen a sütőbe alufóliát. A sütőt melegítse elő kb. 150 °C-ra, és állítsa be a grillező funkcióra (ha van ilyen a sütőn). Helyezze a kebabokat a sütőbe és grillezze őket 5-10 percig.

Közben készítse el a mentaszószt. Keverjen olívaolajat a joghurtba. Fokhagymapréssel törje össze a fokhagymát és adja hozzá a mártáshoz. Végül adjon hozzá feldarabolt mentát. A szószt ízlés szerint fűszerezze sóval és borssal. Külön edényben tálalja.

Hírek?

Az Aviko 50 éve!

2012-ben ünnepeltük cégünk fennállásának 50. évfordulóját. Az 1962-ben 32 gazda szövetkezésével alapított kis vállalat mára vezető európai, világviszonylatban pedig a negyedik legnagyobb burgonyafeldolgozóvá fejlődött.