Találkozzunk az asztalnál!

Klasszikus friss szendvics hasábburgonyával

Adagméret:
6 személyre
Elkészítési idő:
30 perc.

Recept

Hozzávalók
Aviko POMMES FRITES 1000 g
4-6 sütésre kész ciabatta cipó, vagy zsemle, darabonként kb. 150g
12 vékony szelet előkészített, vagy szendvics steak, összesen kb. 340 g
2 teáskanál extra szűz olívaolaj
3 evőkanál fekete olívabogyó-püré (tapenade)
4 paradicsom, összesen kb. 340 g, felszeletelve
45 g borsmustár-levél
Egyéb hozzávalók
1/2 citrom leve
só és bors
Elkészítés módja:

1. Készítse el az Aviko hasábburgonyát a csomagoláson lévő utasítások szerint.
2. Süssön ciabattát vagy zsemlét 8–10 percig, vagy a csomagoláson lévő utasítások szerint. Vegye ki a kenyeret a sütőből és tartsa melegen.
3. Forrósítsa fel a bordázott aljú öntöttvas grill serpenyőt vagy tapadásmentes hosszúnyelű serpenyőt. Fűszerezze a steaket sóval és borssal ízlés szerint. Olajozza ki a serpenyőt, helyezze rá a steak szeleteket, ha kell, többet egyszerre, és süsse 30 másodpercig rare steakhez, 1 percig minden oldalról, ha medium vagy well-done steaket szeretne.
4. Hosszában felezzen el minden cipót vagy zsemlét. Kenje be az alsó felüket az olívabogyó-pürével. Erre tegye a felszeletelt paradicsomot és a tetejére a steaket.
5. A borsmustár-leveleket keverje össze a citromlével. Rendezze őket a steak tetején, majd locsolja meg a serpenyőben megmaradt, szűrőn átengedett lével és rakja a tetejére a másik fél cipót. Azonnal tálalja hasábburgonyával, borsmustárral és szeletelt paradicsommal.

Tipp:
Bármilyen hússzelettel vagy felvágottal is elkészítheti.

Hírek?

Az Aviko 50 éve!

2012-ben ünnepeltük cégünk fennállásának 50. évfordulóját. Az 1962-ben 32 gazda szövetkezésével alapított kis vállalat mára vezető európai, világviszonylatban pedig a negyedik legnagyobb burgonyafeldolgozóvá fejlődött.