Találkozzunk az asztalnál!

Sült csülök dél-európai savanyú káposzta salátával és házias burgonyahasábokkal

Adagméret:
4 személyre
Elkészítési idő:
40 perc.

Recept

Hozzávalók
Aviko MAMA'S FRIES 750 g
Sült csülök:
5 csülök, 300-400 gramm/​​darab, 500 ml víz, 15 g fokhagyma, friss, apróra vágva, 1 citrom felére vágva, 5 g rozmaring, friss, 3 g feketebors szem, törött, 50 g tengeri só, 125 ml sör, 8 g evőkanál liszt, 25 g méz
Egyéb hozzávalók
Dél-európai savanyú káposzta saláta:
500 g savanyú káposzta, lecsepegtetve, 125 g fekete olívabogyó, felszeletelve, 125 g grillezett piros paprika, csíkokra vágva, 5 g parmezán sajt durvára reszelve, 12 ml olívaolaj, 12 ml méz, só és bors
Elkészítés módja:

1. Keverjen össze fokhagymát, citromot, rozmaringot, borsot és tengeri sót egy nagy tálban vagy fazékban.
2. Adja hozzá a sertéshúst és öntse rá a vizet úgy, hogy a csülköt elfedje. Pácolja hidegben reggelig.
3. Vegye ki a húst a pácból és rakja a sütőbe 1-1 ½ órára (160-180°C).
4. Keverje össze a sört, a lisztet és a mézet a tálban.
5. Emelje a hőmérsékletet 225°C-ra és hagyja a húst sülni kb. 20-30 percig, amíg a bőre aranybarna és ropogós nem lesz. Sütés közben többször locsolja meg a húst a sör, liszt és méz keverékével.
6. A savanyú káposztát keverje össze az olívabogyóval, paprikával, parmezán sajttal, olívaolajjal és mézzel.
7. Készítse el a burgonyahasábokat a csomagoláson lévő utasítások szerint.
8. Helyezze a hasábburgonyát a csülökkel és a savanyúsággal egy hosszú tálra és díszítse friss fűszerekkel.

Tipp:
Tálalja hideg sörrel ;)

Hírek?

Az Aviko 50 éve!

2012-ben ünnepeltük cégünk fennállásának 50. évfordulóját. Az 1962-ben 32 gazda szövetkezésével alapított kis vállalat mára vezető európai, világviszonylatban pedig a negyedik legnagyobb burgonyafeldolgozóvá fejlődött.