Találkozzunk az asztalnál!

Tavaszi tekercsek Super Crunch hasábburgonyával

Adagméret:
4 személyre
Elkészítési idő:
30 perc.

Recept

Hozzávalók
SUPER CRUNCH KREUKEL FRIETEN 750 g vagy SUPER CRUNCH OVEN FRITES 750 g
2 g hagymapor (liofilizált)
2 g só
10-20 tésztalap a kínai tavaszi tekercshez vagy 10-20 rizspapír
Egyéb hozzávalók
Édes-savanyú uborkamártás:
1 uborka, 250 ml víz, 250 ml ecet, 250 g cukor, 50 g hámozott gyömbér, 2-3 szár citromfű, 3 darab csillagánizs, 10 koriandermag, 1 g hagymapor (liofilizált), 1 g só
Ropogós tempura:
100 g fehér húsú hal, pl. lepényhal vagy nyelvhal, tempura vaj, vodka, zsemlemorzsa
Fűszersaláta:
friss koriander, friss bazsalikom, friss menta, friss metélőhagyma, salátalevél-keverék
Uborkás-mustáros salátaöntet:
3 evőkanál uborka apróra kockázva (brunoise), 1 evőkanál édes-savanyú uborka pác, 6 evőkanál magos mustár, 3 evőkanál citromos majonéz, 3 evőkanál zöldhagyma, apróra vágva, só és bors
Elkészítés módja:

1. Keverje össze a hagymaport és sót. Készítse el a Super Crunch hasábburgonyát a csomagoláson lévő utasítások szerint. Fűszerezze a hagymapor és só keverékével.
2. Édes-savanyú uborkamártás: Keverje össze valamennyi hozzávalót az uborka kivételével, forralja fel és párolja 10 percen át. Az uborkát vágja fel vékony szeletekre.
3. Ropogós tempura: Vágja a halfilét vékony csíkokra. Fűszerezze sóval és borssal. Készítse el a tempurát a tésztából és jéghideg vodkából. Mártogassa a halcsíkokat először a tempura tésztába, majd forgassa meg a zsemlemorzsában. Süsse meg forró földimogyoró- olajban 180 °C-on. Szárítsa le egy papírtörlőn.
4. Uborkás-mustáros salátaöntet: Keverje össze a felkockázott uborkát 1 teáskanál tengeri sóval és adjon hozzá 1 teáskanál cukrot. Hagyja állni 10 percre. Csöpögtesse le a felesleges folyadékot és adja hozzá a kevés édes és savanyú szószt.
5. Fűszersaláta: Valamennyi fűszert keverje össze salátalevelekkel.
6. Külön tálakban tálalja. Rakja a tésztát vagy a rizspapírt egy külön tálra; így a vendégek maguk készíthetik az ízlésük szerint a tavaszi tekercseket .

Tipp:
Ne felejtsen el egy tál vizet is kihelyezni - a rizspapírhoz és a kézöblítéshez ;)

Hírek?

Az Aviko 50 éve!

2012-ben ünnepeltük cégünk fennállásának 50. évfordulóját. Az 1962-ben 32 gazda szövetkezésével alapított kis vállalat mára vezető európai, világviszonylatban pedig a negyedik legnagyobb burgonyafeldolgozóvá fejlődött.