Találkozzunk az asztalnál!

Kebab extra vastag hasábburgonyával

Adagméret:
5 személyre
Elkészítési idő:
40 perc.

Recept

Hozzávalók
Aviko STEAK FRIES 750 g
50 g kuszkusz, előkészített
500 g darált marhahús
5 g őrölt koriander
100 ml görög joghurt
0,5-1 vöröshagyma, apróra kockázva
15-20 g petrezselyem, apróra vágva
10 kis nyárs
Egyéb hozzávalók
olaj sütéshez
Elkészítés módja:

1. Keverje a darált marhahúshoz a kuszkuszt és az őrölt koriandert, fűszerezze sóval és borssal ízlés szerint.
2. Ossza el a masszát 8-10 adagra és formázzon hosszúkás kebabokat a nyárson.
3. Süsse a serpenyőben mintegy 7 percen át, amíg a kebab jól átsül.
4. Keverjen joghurtból, vöröshagymából és petrezselyemből mártogatóst.
5. Tálalja sütőben, olaj nélkül sütött extra vastag hasábburgonyával és zöld salátával.

Tipp:
Készítse el a kebabokat darált bárányhússal és tálalja Aviko Mama's Fries hasábburgonyával.

Hírek?

Az Aviko 50 éve!

2012-ben ünnepeltük cégünk fennállásának 50. évfordulóját. Az 1962-ben 32 gazda szövetkezésével alapított kis vállalat mára vezető európai, világviszonylatban pedig a negyedik legnagyobb burgonyafeldolgozóvá fejlődött.