Találkozzunk az asztalnál!

Röstiko karfiollal, brokkolival és camembert sajttal

Adagméret:
4 személyre
Elkészítési idő:
30 perc.

Recept

Hozzávalók
Aviko RÖSTIKO'S 600 g
500 g karfiol
300 g brokkoli
75 g dió vagy mogyoró
250 g brie vagy camembert sajt
Egyéb hozzávalók
frissen őrölt bors és só
Elkészítés módja:

1. Melegítse elő a sütőt 200°C-ra.
2. Szedje a karfiolt és a brokkolit rózsákra. Főzze sós vízben 5-6 percig, majd csöpögtesse le és hagyja megszáradni.
3. Süsse elő a röszti tallérokat 3-5 perc alatt a serpenyőben, majd vegye le a tűzről.
4. Vágja durvára a diót és pirítsa meg száraz, forró serpenyőben.
5. A brie sajtot vágja fel vékony szeletekre.
6. Helyezze el a karfiol- és brokkoli rózsákat, diót és a brie sajt szeleteket mindegyik Röstiko tetején. Fűszerezze egy csipetnyi frissen őrölt borssal.
7. Rakja a zöldséges-tálat 15-25 percre az előmelegített sütőbe. Hagyja megsülni, majd kicsit kihűlni.

Tipp:
Próbáljon ki különböző fajtájú sajtokat. Tálalja egy csésze vörösáfonya mártással.

Hírek?

Az Aviko 50 éve!

2012-ben ünnepeltük cégünk fennállásának 50. évfordulóját. Az 1962-ben 32 gazda szövetkezésével alapított kis vállalat mára vezető európai, világviszonylatban pedig a negyedik legnagyobb burgonyafeldolgozóvá fejlődött.