Találkozzunk az asztalnál!

BBQ csirkeszárny mosolygó burgonyával

Adagméret:
4 személyre
Elkészítési idő:
55 perc.

Recept

Hozzávalók
Aviko LACHEBEKJES 450 g
kb. 20 darab csirkeszárny
2 evőkanál olívaolaj
1/2 csésze szójaszósz
2 evőkanál ketchup
1 csésze méz
1 gerezd fokhagyma, darált
2 evőkanál kukoricakeményítő
Egyéb hozzávalók
só és bors, ízlés szerint
darált mogyoróhagyma díszítéshez (opció)
Elkészítés módja:

1. Készítse el az Aviko mosolygós burgonyákat a csomagoláson lévő utasítások szerint.
2. Melegítse elő a sütőt 190°C-ra.
3. Keverje össze az olajat, a szójaszószt, a ketchupot, a mézet, a fokhagymát és a kukoricakeményítőt egy kis fazékban. A keveréket forralja fel, majd a lángot mérsékelve párolja 15 percig.
4. Rendezze a csirkeszárnyakat egy rétegben egy üveg sütőedényben. Fűszerezze egy kicsit sóval és borssal. Öntse rá a szószt úgy, hogy a csirkét elfedje.
5. Süsse fedő nélkül az előmelegített sütőben 45 percig, vagy amíg a szósz besűrűsödik.
6. A csirkét rakja át a tálba és locsolja meg a maradék szósszal. Tálalja az Aviko mosolygós burgonyákkal.

Tipp:
A csirkeszárny helyett használhat csirkemell falatokat is.

Hírek?

Az Aviko 50 éve!

2012-ben ünnepeltük cégünk fennállásának 50. évfordulóját. Az 1962-ben 32 gazda szövetkezésével alapított kis vállalat mára vezető európai, világviszonylatban pedig a negyedik legnagyobb burgonyafeldolgozóvá fejlődött.