Találkozzunk az asztalnál!

Roston sült marha bélszín hercegnőburgonyával és hüvelyes zöldbabbal

Adagméret:
4 személyre
Elkészítési idő:
50 perc.

Recept

Hozzávalók
Aviko POM’DUCHESSE 750 g
340 g átsült marha bélszín
10 ml steak fűszer
10 ml Worcestershire szósz
15 ml repceolaj
egy köteg zöldbab, megmosva
1 közepes főzőhagyma, durvára felszeletelve
125 g zöldbab, megmosva és letisztítva
2 ml darált fokhagyma
1/4 teáskanál csemegepaprika
só és bors, ízlés szerint
45 ml extra szűz olívaolaj
1/2 pohár sör
Elkészítés módja:

1. Készítse el az Aviko hercegnőburgonyát a csomagoláson lévő utasítások szerint.
2. Melegítse elő a sütőt 170°C-ra.
3. Helyezze a zöldség-köteget a sütőlapra, és süsse meg.
4. Kenje be a marha bélszínt olajjal és a fűszerkeverékkel. Pirítsa meg barna színűre minden oldalról egy hőálló edényben, közepes hőfokon.
5. Süsse a bélszínt fedő nélkül 20-25 percig, vagy amíg a húshőmérő nem mutat 60 °C-ot ( közepesen megsült - medium-rare - hús számára). Fedje be a sültet a fóliával és hagyja állni 5 percre.
6. Szeletelje fel és tálalja.

Tipp:
Tálalja a hercegnőburgonyát a hús tetején vagy köretként.

Hírek?

Az Aviko 50 éve!

2012-ben ünnepeltük cégünk fennállásának 50. évfordulóját. Az 1962-ben 32 gazda szövetkezésével alapított kis vállalat mára vezető európai, világviszonylatban pedig a negyedik legnagyobb burgonyafeldolgozóvá fejlődött.