Találkozzunk az asztalnál!

Marhapörkölt tejszínes fehérmártással és burgonyakrokettekkel

Adagméret:
4 személyre
Elkészítési idő:
45 perc.

Recept

Hozzávalók
Aviko BACKKROKETTEN 750 g
400 g marhahús, nagyobb darabokra vágva
2 nagy hagyma, kockára vágva (kb. 2,5 centi) mindegyik kocka)
4 gerezd zúzott fokhagyma
50 g vaj
3 evőkanál kukoricaliszt
1 csésze zöldséges erőleves vagy víz
100 ml friss tejszín
Egyéb hozzávalók
só és frissen őrölt fehér bors ízlés szerint
Elkészítés módja:

1. Készítse el az Aviko buronyakroketteket a csomagoláson lévő utasítások szerint.
2. Olvassza fel a vajat a lábasban, adja hozzá a fokhagymát és a marhahúst, pirítsa meg a marhahúst barna színűre.
3. Adja hozzá a hagymát, pirítsa még 2-3 percig.
4. Öntse hozzá a zöldséges erőlevest és forralja fel valamennyi hozzávalót, szedje le a tetején képződő habot.
5. Csökkentse a lángot, fedje be a lábast és párolja mintegy 1,5 órán át, amíg a marhahús puha nem lesz. Ha a lé elpárolog, adjon hozzá több vizet.
6. Adja hozzá a friss tejszínt, keverje lassan, fedje be és párolja még 40 percig.
7. Keverje össze a kukoricalisztet kevés vízzel úgy, hogy habarás állagú keverék jöjjön létre. Nagyobb lángon adja a kukoricaliszt habarást a marhahúshoz. Alaposan keverje meg, hogy besűrűsödjön. Ízlés szerint sózza, borsozza.

Tipp:
Tálalja a burgonyakroketteket a hús tetején vagy köretként.

Hírek?

Az Aviko 50 éve!

2012-ben ünnepeltük cégünk fennállásának 50. évfordulóját. Az 1962-ben 32 gazda szövetkezésével alapított kis vállalat mára vezető európai, világviszonylatban pedig a negyedik legnagyobb burgonyafeldolgozóvá fejlődött.