Találkozzunk az asztalnál!

Héjas burgonyagerezdek borsmustár pesztóval, Feta sajtos és fűszeres mártogatóssal

Adagméret:
5 személyre
Elkészítési idő:
25 perc.

Recept

Hozzávalók
Aviko PATI PARTS 600 g és/vagy Aviko PATI PARTS GARLIC 600 g és/vagy Aviko PATI PARTS TEX MEX 600 g
Egyéb hozzávalók
Borsmustár pesztó: 125 g borsmustár, 25 g napraforgómag, 50 g Mozzarella sajt, 0,5-1 gerezd fokhagyma, apróra vágva, 50 ml olívaolaj
Feta sajt mártogatós: 50g Feta sajt, 100-150 ml tejföl, 50 g piros paprikapüré (Ajvár), 3 g petrezselyem, apróra vágva
Fűszeres mártogatós: 100 g túró, 50 ml tejszín, 10 ml repceolaj, 5-7 g mustár, 5-8 ml almaborecet, metélőhagyma, apróra vágva, petrezselyem, apróra vágva
Elkészítés módja:

1. Készítse el a héjas burgonyagerezdeket a csomagoláson lévő utasítások szerint.
2. Borsmustár pesztó: Mossa meg és vagdalja durvára a borsmustárt, majd zúzza össze a napraforgómaggal együtt mozsárban. Adja hozzá a fokhagymát és lassan öntse bele az olívaolajat, a hozzávalókat kívánt állagra keverve. Fűszerezze sóval és borssal.
3. Feta sajtos mártogatós: Törje össze a Feta sajtot egy villával, majd keverje össze a tejföllel. Adja hozzá a pirospaprika pürét, petrezselymet és fokhagymát.
4. Fűszeres mártogatós: Keverje össze a túrót, a tejszínt és a repceolajat. Adja hozza a mustárt és az almaborecetet. Keverje bele az apróra vágott metélőhagymát és petrezselymet, és fűszerezze sóval és borssal.

Tipp:
Tálalja hideg sörrel!

Hírek?

Az Aviko 50 éve!

2012-ben ünnepeltük cégünk fennállásának 50. évfordulóját. Az 1962-ben 32 gazda szövetkezésével alapított kis vállalat mára vezető európai, világviszonylatban pedig a negyedik legnagyobb burgonyafeldolgozóvá fejlődött.