Találkozzunk az asztalnál!

Szicíliai citromos csirke héjas burgonyagerezdekkel

Adagméret:
5 személyre
Elkészítési idő:
40 perc.

Recept

Hozzávalók
Aviko PATI PARTS 600 g
1-2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
Friss rozmaring, apróra vágva
0,7- 1 kg pritaminpaprika (különböző színű), felszeletelve
0,5-1 citrom
120-150 g liszt
10-15 g vaj
120-180 ml csirkehúsleves
20 ml olívaolaj
Elkészítés módja:

1. Készítse el a héjas burgonyagerezdeket a csomagoláson lévő utasítások szerint.
2. Pirítsa a pritaminpaprikát egy serpenyőben kis mennyiségű olajban, közepes hőfokon, kb. 5 percig.
3. A citromot hámozza meg és nyomja ki a levét.
4. A csirkét vágja 1 cm vastag csíkokra, hintse meg a liszttel és fűszerezze ízlés szerint.
5. Melegítsen fel egy kis olívaolajat a serpenyőben, süsse a csirkét citromhéjjal együtt közepes hőfokon, úgy, hogy a csirke ne barnuljon meg.
6. Öntse hozzá a csirkehúslevest és a citromlevet, párolja 10 percig.
7. Tálalás előtt vegye ki a citromhéjat.
8. Díszítse a burgonyagerezdeket friss rozmaringgal és fűszerezze ízlés szerint.

Tipp:
Az étel nagyszerű lesz vastag, forró serpenyőben készült karamellizált citromkarikákkal.

Hírek?

Az Aviko 50 éve!

2012-ben ünnepeltük cégünk fennállásának 50. évfordulóját. Az 1962-ben 32 gazda szövetkezésével alapított kis vállalat mára vezető európai, világviszonylatban pedig a negyedik legnagyobb burgonyafeldolgozóvá fejlődött.