Találkozzunk az asztalnál!

Fokhagymás burgonyagerezdek humusszal és élénkítő citromos majonézzel

Adagméret:
5 személyre
Elkészítési idő:
25 perc.

Recept

Hozzávalók
Aviko PATI PARTS GARLIC 600 g
Egyéb hozzávalók
Humusz: 85 g csicseriborsó (konzerv), lecsöpögtetve (tegye félre a levet), 0,5-1 teáskanál fokhagymapüré, 1-2 evőkanál olívaolaj, 1/2 citrom leve, 1-2 evőkanál szezámpüré (tahini), 0,5-1 teáskanál őrölt paprika, só és frissen őrölt bors
Citromos majonéz: 75 ml lágy ízű olívaolaj, 0,5-1 evőkanál citromhéj, reszelve, 1/2 citrom leve, 1 tojás sárgája, só és frissen őrölt bors
Elkészítés módja:

1. Készítse el a fokhagymás burgonyagerezdeket a csomagoláson lévő utasítások szerint.
2. Humusz: A csicseriborsót, fokhagymapürét, olívaolajt, citromlét és szezámpürét turmixolja simára, szükség esetén hozzáadva egy kis csicseriborsólevet. Fűszerezze sóval és borssal.
3. Citromos majonéz: Győződjön meg, hogy valamennyi hozzávaló szobahőmérsékletű, majd a mustárt, a citromhéjat, a citromlét és a tojássárgáját keverje simára; a keverés közben óvatosan hozzáadva az olívaolajat. Fűszerezze sóval és borssal.
4. Díszítse a mártogatósokat citromhéjjal, vagy friss fűszerekkel és szezámmaggal.

Tipp:
Fedezze fel valamennyi Aviko Pati Parts burgonyagerezdet!

Hírek?

Az Aviko 50 éve!

2012-ben ünnepeltük cégünk fennállásának 50. évfordulóját. Az 1962-ben 32 gazda szövetkezésével alapított kis vállalat mára vezető európai, világviszonylatban pedig a negyedik legnagyobb burgonyafeldolgozóvá fejlődött.