Találkozzunk az asztalnál!

Bárányborda fokhagymás burgonyagerezdekkel

Adagméret:
5 személyre
Elkészítési idő:
50 perc.

Recept

Hozzávalók
Aviko PATI PARTS GARLIC 600 g
Friss menta szósszal: 75 g apróra vágott friss menta, 4 g burgonya, 200 ml ecet, 200 ml víz, 75 g cukor
Bárány: 8-10 bárányborda, 0,5-1 evőkanál édes chili por, 1-2 kesztyű fokhagyma, összezúzva, 20 ml olívaolaj, 20 ml citromlé, só és frissen őrölt bors
Egyéb hozzávalók
Pirított vöröshagyma rozmaringgal: 4-5 vöröshagyma fej (közepes), 50-60 g vaj, 4-6 szár rozmaring
Elkészítés módja:

1. Készítse el a fokhagymás burgonyagerezdeket a csomagoláson lévő utasítások szerint.
2. Mentaszósz: Keverje össze a burgonyakeményítőt fél adag vízzel. A többi hozzávalót melegítse fel egy kis lábasban, folyamatos keverés mellett. Adja hozzá a burgonyakeményítő és víz keveréket, hogy a szószt összefogja, és keverje tovább. Hagyja a szószt fedő nélkül, hogy kihűljön (szobahőmérsékleten).
3. Bárányborda: Tegye a chili port, őrölt koriandert, fokhagymát, olívaolajat és citromlevet egy tálba és keverje össze. Tegye bele a bárányhúst és hagyja pácolni legalább egy órára. Süsse a báránybordákat 3-4 percig. Fűszerezze ízlés szerint.
4. Pirított vöröshagyma rozmaringgal: A hagymát hámozza meg, vágja le az alját úgy, hogy a hagyma állhasson. Minden hagymába vágjon keresztet. Helyezze a hagymafejeket a sütőtálba és mindegyikbe nyomjon bele egy kocka vajat és egy kis rozmaringot. Süsse meg a hagymát az előmelegített sütőben 35-40 perc alatt 200 °C-on.

Tipp:
Ha siet, használjon BBQ fűszerkeveréket, vagy kész mártást a bárányhúshoz és tálalja tapenadéval és egyszerű paradicsommártással.

Hírek?

Az Aviko 50 éve!

2012-ben ünnepeltük cégünk fennállásának 50. évfordulóját. Az 1962-ben 32 gazda szövetkezésével alapított kis vállalat mára vezető európai, világviszonylatban pedig a negyedik legnagyobb burgonyafeldolgozóvá fejlődött.