Találkozzunk az asztalnál!

Fokhagymás burgonyalepény karfiollal, brokkolival és sajttal

Adagméret:
4 személyre
Elkészítési idő:
30 perc.

Recept

Hozzávalók
Aviko BRAMBORÁK 900 g
500 g karfiol
300 g brokkoli
75 g dió vagy mogyoró
250 g brie vagy camembert sajt
Egyéb hozzávalók
frissen őrölt bors és só
Elkészítés módja:

1. Melegítse elő a sütőt 200°C-ra.
2. Szedje a karfiolt és a brokkolit rózsákra. Főzze sós vízben 5-6 percig, majd csöpögtesse le és hagyja megszáradni.
3. Süsse meg a fokhagymás burgonyalepényt 5-6 perc alatt a serpenyőben, majd vegye le a tűzről.
4. Vagdalja durvára a diót és pirítsa meg száraz, forró serpenyőben.
5. A brie sajtot vágja fel vékony szeletekre.
6. Rakja a karfiol- és brokkoli rózsákat alacsony sütőedénybe. Rendezze úgy, mint a palacsintát: körökbe, dióval és brie szeletekkel a tetején. Fűszerezze egy csipetnyi frissen őrölt borssal.
7. Rakja az edényt a burgonyalepénnyel együtt 20-25 percre az előmelegített sütőbe. Hagyja megsülni, majd kicsit kihűlni.

Tipp:
A fokhagymás burgonyalepény helyett használhatja a hagyományos burgonyalepényt (Placki) is.

Hírek?

Az Aviko 50 éve!

2012-ben ünnepeltük cégünk fennállásának 50. évfordulóját. Az 1962-ben 32 gazda szövetkezésével alapított kis vállalat mára vezető európai, világviszonylatban pedig a negyedik legnagyobb burgonyafeldolgozóvá fejlődött.