Találkozzunk az asztalnál!

Burgonyalepény sült almával és sárgabarack-mangó szósszal

Adagméret:
4 személyre
Elkészítési idő:
25 perc.

Recept

Hozzávalók
Aviko PLACKI ZIEMNIACZANE 900 g
2 alma
3 evőkanál földimogyoró olaj vagy napraforgóolaj
Egyéb hozzávalók
Mangó-sárgabarack szószhoz: 1 mangó, 1 evőkanál szmirnai mazsola, néhány csepp Tabasco vagy egy csipetnyi cayenne-i bors, 1/2 üveg sárgabarack lekvár (kb. 200 gramm)
Elkészítés módja:

1. Mangó-sárgabarack szósz: A mangót hámozza meg, távolítsa el a magját és a húsát kockázza fel. Keverje össze mazsolával, Tabasco szósszal és a sárgabarack lekvárral.
2. Az almát hámozza meg és vágja fel vékony, kb. 1 cm-es szeletekre.
3. Készítse el a burgonyalepényt a csomagoláson lévő utasítások szerint.
4. Közben pirítsa meg az almaszeleteket mindkét oldalon forró olajban aranysárgára.
5. Tálalja a burgonyalepényt pirított almával és mangó szósszal.

Tipp:
Az alma helyett használhat ananászt mazsolával és aprított dióval.

Hírek?

Az Aviko 50 éve!

2012-ben ünnepeltük cégünk fennállásának 50. évfordulóját. Az 1962-ben 32 gazda szövetkezésével alapított kis vállalat mára vezető európai, világviszonylatban pedig a negyedik legnagyobb burgonyafeldolgozóvá fejlődött.