Találkozzunk az asztalnál!

Tejszínes burgonyagratin ementáli sajtttal, serrano sonkával és tojással

Adagméret:
4 személyre
Elkészítési idő:
50 perc.

Recept

Hozzávalók
Aviko GRATINS CHEESE&CREAM 400 g
1 evőkanál fehérborecet + még egy pici a buggyantott tojáshoz
1 teáskanál mustár
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
4 tojás, lehetőleg a legfrissebb házi fajtából
4-8 szelet serrano sonka
Egyéb hozzávalók
egy bő maréknyi saláta (pl. mesclun)
zsenge zöldsaláta-levél keverék
Elkészítés módja:

1. Melegítse elő a sütőt 220 °C-ra. Helyezze a gratineket a sütőedénybe sütőpapírral együtt, és 25-30 alatt süsse aranybarnára.
2. Közben keverje össze a klasszikus vinaigrette ecetet, a mustárt és az olívaolajat, és ízesítse sóval és borssal.
3. A vizet forralja fel egy lábasban egy csepp ecettel.
4. Tartsa a gratineket a meleg sütőben. A tojásokat egyenként egy csészébe üsse és óvatosan, alacsony magasságból csúsztassa az alig forró vízbe.
5. Minden tojást 3 percig főzzön, majd szűrőkanál segítségével vegye ki és hagyja lecsepegni. Tegye a papírtörlős tányérra és hagyja megszáradni.
6. Ossza el a sajtos gratineket 4 tányérra. Rakja rájuk lazán a Serrano sonkát. Helyezzen egy buggyantott tojást minden burgonyagratinre.
7. Készítse el a salátát vinaigrette szósszal. Tegyen bő maréknyi salátát minden gratin mellé.

Tipp:
A serrano sonkát füstölt lazaccal is helyettesítheti. Vegetáriánusok számára a sonka vagy hal egy szelet emmentáli sajttal, vagy 150 g pirított csiperkegombával is helyettesíthető.

Hírek?

Az Aviko 50 éve!

2012-ben ünnepeltük cégünk fennállásának 50. évfordulóját. Az 1962-ben 32 gazda szövetkezésével alapított kis vállalat mára vezető európai, világviszonylatban pedig a negyedik legnagyobb burgonyafeldolgozóvá fejlődött.