Találkozzunk az asztalnál!

Tejszínes burgonyagratin ementáli sajtttal, cápaharcsa szelettel és kandírozott sárgarépával

Adagméret:
2 személyre
Elkészítési idő:
30 perc.

Recept

Hozzávalók
Aviko GRATINS CHEESE&CREAM 400 g
1 zsenge sárgarépa csomó (kb. 350 gramm)
5 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál erőleves vagy víz
300 g cápaharcsa filé
Egyéb hozzávalók
tengeri só
1 evőkanál méz
2 evőkanál mustár
2 zöldhagyma
1 narancs
Elkészítés módja:

1. Melegítse elő a sütőt 200 °C-ra.
2. Vágja le a sárgarépa zöldjét úgy, hogy maradjon egy pici belőle.
3. Tegye be egy sütőedénybe.
4. Öntsön rá egyenletesen 2 evőkanál olívaolajat, (tengeri) sót, erőlevest és mézet.
5. Takarja le az edényt a fedővel vagy alufóliával és tolja be a sütőbe.
6. Kenje be az egész halat mustárral és ossza 2 adagra.
7. A zöldhagymát vékonyan karikázza fel. A narancsot hámozza meg és vastagon szeletelje fel.
8. Készítsen elő 2 lap alufóliát, mindegyik kétszer akkora legyen, mint egy adag hal, és a halat helyezze a fóliadarabok közepére. Tegye a narancs szeleteket a halra, szórjon rá zöldhagymát és a maradék olívaolajt. Hajtsa az alufólia széleit úgy, hagy maradjon egy kis nyílás a csomag felső részében.
9. Helyezze mindezt az Aviko gratinekkel egy sütőlapra egymás mellé, és süsse 20 percig a sütő középső rácsán.
10. Tálalja a "csomagok" mellé a burgonyagratint és a sárgarépát.

Tipp:
Ehhez az ételhez használhatja a zöldfűszeres burgonyagratint is.

Hírek?

Az Aviko 50 éve!

2012-ben ünnepeltük cégünk fennállásának 50. évfordulóját. Az 1962-ben 32 gazda szövetkezésével alapított kis vállalat mára vezető európai, világviszonylatban pedig a negyedik legnagyobb burgonyafeldolgozóvá fejlődött.